Президентът на Барселона Жоан Лапорта направи интересно изказване за Суперлигата. Както

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта направи интересно изказване за Суперлигата. Както
Коментари Харесай

Лапорта: Суперлига ще има и ще стартира скоро, имаме 11 отбора

Президентът на Барселона Жоан Лапорта направи забавно изявление за Суперлигата. Както е известно само Барселона и Реал Мадрид не се отхвърлиха от концепцията за основаването на шампионата. Преди дни пък Суперлигата завоюва значимо дело против УЕФА, което дава право на основаването на шампионата. 
Прочетете още
Любопитно е, че намерено за първи път човек обвързван със Суперлигата обществено разгласи кои тимове са в нея след първичното раздробяване на плана. Освен Реал и Барса Лапорта съобщи, че в шампионата са още Интер, Милан, Наполи, Рома, Марсилия, Брюж, Андерлехт и три нидерландски тима, само че не назова техните имена. 

Лапорта призна, че на този стадий няма британски тимове, само че ще се радва и те да се причислят. 

Някои от футболните федерации от топ 5 лигите в света към този момент оповестиха, че в случай че тим от тяхната лига взе участие в Суперлигата той ще бъде изваден от шампионата. 

“Ще стартираме Суперлигата през 2024/2025 или 2025/2026. Ще се радваме британските тимове да се причислят ”. Според него водещи италиански клубове към момента са част от плана, макар те се отхвърлиха. “В момента в Суперлигата са Барселона, Реал, Интер, Милан, Наполи, Рома, Марсилия, три нидерландски тима, Брюж и Андерлехт. През 1955 година единствено 16 или 18 тима играха в Купата на европейските първенци и по-късно се трансформира в най-големия шампионат ”, съобщи Лапорта. 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР